Цікаво про каву

Технологія заварювання кави у френч-пресі.

Технологія заварювання кави у френч-пресі.
Заварити каву у френч-пресі нескладно. Даний спосіб відмінно підходить для приготування в домашніх умовах.
Для початку виділимо ключові фактори, що впливають на приготування смачної кави у френч-пресі:
1) свіжообсмажена кава. Бажано 100% арабіка. Це запорука отримання смачного і ароматного напою;
2) крупний, рівномірний помел, за величиною між цукровим піском і морською сіллю. Якщо у вас вдома немає хорошої кавомолки, ми зробимо для вас помел безкоштовно;
3) дотримання рецепта (співвідношення кількості кави і води).
Рекомендоване співвідношення: 60-70г кави на літр води. На замітку (якщо у вас немає ваг) в одній чайній ложці без гірки вміщується приблизно 3г подрібнених зерен, з гіркою - до 5г).
Спосіб приготування:
Мелену каву пересипте у френч-прес і залийте водою ~ 93-95 °С (пам'ятаємо - кава не любить окріп). Розмішайте каву, накрийте френч-прес кришкою, і не опускаючи поршень, залиште на 4-8 хвилин.
Час заварювання можна міняти. Якщо ви хочете отримати більше ароматний напій, з фруктовими нотками, час заварювання може становити близько 4хв. Якщо ж ви любите більш міцний, насичений і тонізуючий напій з гірчинкою, час заварювання може становити 7-9хв.
Коли час вийде, плавно опустіть поршень і відразу розлийте каву по чашках. Залишати напій у френч-пресі не можна, інакше він переекстрагуеться і стане надмірно міцним.