Цікаво про каву

Заварювання кави у чашці

Хто сказав, що не можна смачно заварити каву прямо у чашці?
Звичайно можна!
Простий аргумент: завжди на професійних дегустаціях (капінг) каву заварюють саме у чашці.
Що нам для цього потрібне?
1) смачне, свіжообсмажене зерно від @coffee_together_ua
2) якісна вода з правильною мінералізацією (від 80 до 170 мг/л) та температурою 93-95 градусів.
Далі все просто:
- беремо середній або трохи більший за середній помел зерен (орієнтир за розміром - як цукровий пісок). Помел потрібен рівномірний, тому бажано використовувати жорнову кавомолку. Немає кавомолки? Не проблема – ми безкоштовно зробимо для вас якісний, рівномірний помел;
- доводимо воду до кипіння, прибираємо чайник з плити, відкриваємо кришку і чекаємо пару хвилин, щоб температура знизилася до 93-95 градусів. Ніколи не заливайте кави окропом!;
- насипаємо мелену каву в чашку з розрахунку 10г на 150мл води. Зазвичай це 2 чайні ложки;
- круговими рухами заливаємо каву водою так, щоб вона максимально рівномірно перемішалася;
- через 4хв. знімаємо шапку з неосілих кавових частинок або просто інтенсивно перемішуємо, щоб вони осіли.
Все, смачна кава у чашці готова!
*Майте на увазі, що частинки, які осіли у чашці, продовжують далі заварюватися, і смак вашого напою змінюватиметься. Чим довше ви п'єте напій, тим більше помітна різниця між першим і останнім ковтком.