Про свіжість кави... Упевнені, спробувавши одного разу каву свіжого обсмаження, до "магазинної" ви вже не повернетеся. Адже чарівний аромат свіжообсмаженої кави буквально наповнює всю кімнату, а після кожного ковтка залишається яскравий післясмак, який хочеться смакувати. Проте виникає питання, як довго кава вважається свіжообсмаженою? Багато хто впевнений, що каву потрібно пити одразу ж після обсмажування, але це не так! Справа в тому, що одразу після обсмажування, у зернах активно виділяється вуглекислий газ, а зв'язки між амінокислотами та цукрами ще недостатньо міцні. Тому смак напою в цей момент буде неглибоким, йому знадобиться 2-3 дні, щоб сформуватись. Обсмаження кави вважається свіжим протягом 7-21 днів. Саме за цей час зерно максимально набирає насиченості аромату та смаку, при цьому його органолептичні якості постійно змінюються. З 14 по 21 день з моменту обсмажування смакові властивості напою стабілізуються, а потім починають падати. Ароматичн з’єднання, що відповідають за багатогранний букет, поступово випаровуються. Через 2-2,5 місяці їхній життєвий цикл повністю закінчується, і кава втрачає свою індивідуальність. Який із цього всього слідує висновок? Каву небажано пити першого дня після обсмажування. Саме тому ми надсилаємо наступного дня після замовлення + 2-3 дні доставка новою поштою. Таким чином, до того часу, як ви починаєте готувати напій, проходить не менше 3 - 7 днів. Намагайтеся купувати обсяг кави, який ви вип'єте за місяць. Пийте свіжозмелену каву.