Цікаво про каву

Про свіжість кави...

Про свіжість кави...
Упевнені, спробувавши одного разу каву свіжого обсмаження, до "магазинної" ви вже не повернетеся. Адже чарівний аромат свіжообсмаженої кави буквально наповнює всю кімнату, а після кожного ковтка залишається яскравий післясмак, який хочеться смакувати.
Проте виникає питання, як довго кава вважається свіжообсмаженою? Багато хто впевнений, що каву потрібно пити одразу ж після обсмажування, але це не так! Справа в тому, що одразу після обсмажування, у зернах активно виділяється вуглекислий газ, а зв'язки між амінокислотами та цукрами ще недостатньо міцні. Тому смак напою в цей момент буде неглибоким, йому знадобиться 2-3 дні, щоб сформуватись.
Обсмаження кави вважається свіжим протягом 7-21 днів. Саме за цей час зерно максимально набирає насиченості аромату та смаку, при цьому його органолептичні якості постійно змінюються.
З 14 по 21 день з моменту обсмажування смакові властивості напою стабілізуються, а потім починають падати. Ароматичн з’єднання, що відповідають за багатогранний букет, поступово випаровуються. Через 2-2,5 місяці їхній життєвий цикл повністю закінчується, і кава втрачає свою індивідуальність.
Який із цього всього слідує висновок? Каву небажано пити першого дня після обсмажування. Саме тому ми надсилаємо наступного дня після замовлення + 2-3 дні доставка новою поштою. Таким чином, до того часу, як ви починаєте готувати напій, проходить не менше 3 - 7 днів.
Намагайтеся купувати обсяг кави, який ви вип'єте за місяць. Пийте свіжозмелену каву.