Як обрати "свою" каву Багато недосвідчених любителів кави, побачивши широкий асортимент різних сортів і купажів, губляться у виборі вже на початковому етапі. Так як же розібратися у всьому різноманітті сортів та варіацій і знайти для себе ідеальну каву? Пропонуємо нашу методику вибору "вашої" кави. Отже, смак кави залежить від кількох факторів: місце зростання кавового дерева; спосіб обробки зеленого зерна; обсмажування; спосіб приготування. Усі ці нюанси описані в наших статтях. Щоб було зрозуміліше, давайте візьмемо за основу "класичний" у нашому розумінні смак кави. Для всього пострадянського простору, це буде міцний напій із властивою йому гіркуватістю та ароматом горіхів та карамелі. Якщо Ви прихильник "класичного" смаку кави, ми рекомендуємо зупинити свій вибір на купажах Арабіки та Робусти. Найбільш збалансованими у смаку вважаються суміші з ~60-80% Арабіки та ~40-20% Робусти. Залежно від ваших смакових переваг ви рухаєтеся у бік більшення або зменшення вмісту Робусти. Рекомендуємо 100% арабіку, якщо ви віддаєте перевагу ароматній і м'якій за смаком каві. Чиста робуста - навпаки, здасться вам сильно міцною і терпкою. Крім міцності, каву характеризують такі параметри як кислотність, солодкість, смак і післясмак. Кислотність, насолода, присмак і післясмак - найбільш складні для новачка характеристики, що описують смакові враження від напою. Якщо Вам цікаво відчути смакові відтінки кави та відчути різницю між сортами, ми рекомендуємо пробувати різноманітні моносорти. Причому, для початку бажано вибирати сорти із протилежними смаковими відтінками. Наприклад, порівняти горіхово-карамельну Бразилію із цитрусово-ягідною Кенією. Так буде простіше відчути різницю. Спробуйте також різні способи заварювання, адже той самий сорт, приготовлений інакше, розкривається по-новому. Експериментуйте, звертайтесь до нас за консультацією, і ми разом обов'язково знайдемо той самий смак.