Цікаво про каву

Як підібрати помел для кави?

Як підібрати помел?
Найдрібніший помел використовують для приготування кави в турці. Це помел "в пил". За консистенцією нагадує цукрову пудру.
Для еспресо помел трохи більший, але теж досить дрібний.
Далі – гейзерна кавоварка. Для даного способу помел має бути більшим, ніж для еспресо. На дотик схожий на дрібну сіль.
Для таких способів заварювання як аеропрес, пуровер та кемекс помел має бути середній або ближче до крупного (залежно від обсягу кави, що заварюється, і від рецепту в цілому). Зазвичай для аеропресу дрібніше, ніж для пуровера. А для кемексу крупніший, ніж для пуровера.
Також популярністю для заварювання кави користується френч-прес. Для цього девайса помел має бути крупним, схожим на морську сіль.
І найголовніше, незалежно від того використовуєте ви дрібний помел або крупний, пам'ятайте два важливі моменти:
1. помел має бути однорідним;
2. помел має бути свіжим.