Цікаво про каву

Як ступінь обсмаження зерна впливає на смак напою

Як ступінь обсмаження зерна впливає на смак напою
Обсмаження зерна - дуже важливий процес, який впливає на смак кави. Саме обсмаження найбільше впливає на підсумковий результат при формуванні смаку напою. Залежно від способу і ступеня обсмаження одному і тому ж сорту можна надати різні відтінки смаку і аромату.
Є одне правило, яке допоможе розібратися у впливі обсмаження на смак кави: чим воно темніше, тим сильніше відчувається міцність кави, ії насиченість і гіркота. При світлому обсмажуванні кава виходить м'яка, з більш вираженою кислинкою, гіркота відсутня.
У виробництві ми в основному використовуємо середню ступінь обсмаження. Кава середнього обсмаження має глибокий смак, інтенсивну солодкість і кислотність, щільність, високий квітковий, ягідний або фруктовий аромат в залежності від країни зростання.
Наш фахівець виводить оптимальний профіль обсмаження під кожен сорт кави. При цьому арсенал професійного обладнання, багаторічний досвід і майстерність дозволяють отримувати стабільно високий результат при кожному обсмажуванні, і раз по раз повторювати виведений під кожен сорт профіль.