Цікаво про каву

Готуємо капучіно вдома

Готуємо капучіно вдома
Для приготування правильного капучіно в домашніх умовах, рекомендуємо дотримуватися класичного рецепту:
1. подвійну порцію еспресо (60 мл) налийте в заздалегідь підігрітий паром високий кавовий келих або чашку об'ємом мінімум 180 мл.
2. Нагрійте молоко до 60-70 °C, потім збийте його капучинатором, віничком або міксером в дрібну піну, поки обсяг не подвоїться.
3. притримуючи пінку ложкою, додайте молоко в еспрессо, за бажанням підсолодіть цукром і перемішайте. Зверху викладіть піну. Напій готовий.
* Важливо дотримуватися класичні пропорції капучіно: 1/3 кави, 2/3 збитого молока з піною.
Еспрессо з п.1 можна замінити на каву в турці або гейзерній кавоварці, або заварити каву будь-яким іншим зручним для вас способом. Збивати молоко можна також у френч-пресі.